Mesaj Sayısı : 184 Yaş : 40 Nerden : kedıLeR dıaRından :P Kayıt tarihi : 27/07/08
Konu: Gercek Dostluk 18/8/2008, 1:54 am
Uzun bir hikaye ama okumanızı tavsiye ederim
Birbiriniçok seven iki arkadaş varmış.biri çok saf diğeri de ona karşın biokadar açıkgöz .ama bir birleri için canlarını verirlermiş...saf olançok zenginmiş.ve kimsesi yokmuş..bir gün bu saftirik.. bir kıza aşıkolmuş...günleri çok güzel geçmeye başlamış..derken bir gün kızıarkadaşına tanıştırmış...artık beraber çıkmışlar. bir gün arkadaşıgelmiş demiş ki saf olana..benim bir derdim var...demiş. Arkadaşınaanlat demiş... benim çok borcum var beni öldürecekler. bütün paranıneyin var neyin yok. bana ver demiş...borcumu kapatmam lazım....safolan arkadaşı gözünü kırpmadan bütün malını mülkünü ana babadan kalanbütün mallarını satıp parasını arkadaşına vermiş...aradan bir müddetgeçmiş...bu arkadaşı tekrar gelmiş...benim bir sorunum var demiş veanlatmış.. senin nişanlına aşık oldum.. onu çok seviyorum. onsuzyaşayamam ben ...onu terk et bana bırak demiş...saf olan düşünmüştaşınmış hayatında ilk aşık olduğu varlığı, arkadaşı üzülmesin diyeterk etmiş ve arkadaşına bırakmış....ama içinde bir burukluk kalmış.derken aradan apeyce bir zaman geçmiş... ve hiç parası kalmamışartık, çünkü bütün herşeyini dostuna vermişti... Düşünmüş taşınmış.Benim bir dostum vardı ve ben ona o dardayken iylik yaptım gidip ondaniş istiyim o bana çare olur diye düşünmüş. ve arkadaşının fabrikasınagitmiş. Kapı çalmış oturmuş. arkadaşı çok zengin olmuş fabrikalarıarabaları yatları... demişki ben çok kötü durumdayım. sıkılarak yanınageldim.. bana yanında bir iş ver çalışayım... arkadaşı da olmaz demiş.veremem sana yanımda iş..bu çok üzülmüş okadar çok seviyormuş kiarkadaşını ben sana yetiştim bu dar günümde.. sen bana neden bir işbile vermedin. diye düşünmüş ama onu kırmamak için diyememiş....veboynu önünde çıkmış dışarı. yolda aglarken..önüne yaşlı bir amca çıkmışoglum allah rızası için bu ilaçları almam lazım oglum ölecek yoksademiş..elini cebine atmış az bir miktar parası çıkmış oparaylada yaşlıamcanın ilaçlarını almış. ve meteliksiz bir şekilde. eve dönmüşçaresizlik içinde düşünürken. kapı çalmış..kapıyı açtıgındakarşısındaki avukatı görünce şaşırmış.. hayırdır demeye kalmadan avukatgeçenlerde bir adama yardım etmişsin evet demiş işte o kişiöldü..demişş ve tüm mirasını sana bıraktı demiş...yanlız bu belgeleriimzalaman lazım.. bu şaşkınlıltan ne yapacagını bilmemiş...ve imzalamışkagıdı yaşlı adamın bütün malı buna kalmış.. hemen bir ev almış.. işkurmuş derken durumu bir hayli iyi olmuş..bir süre sonra evdeyken bukapı çalınmış ve kapıyı açtıgında yaşlı bir kadın karşısında oglumkaçgündür çok acım ve hiçbirşeyim yok. allah rızası için bana birşeyler ver demiş. ve hemen kadını içeri almış yedirmiş içirmiş sohbetebaşlamışlar..bu da kendini anlatmış kadında demişki.oglum bak senindekimsen yok istersen sende kalayım.ütünü yaparım yemegini hazırlarımtemizliğini yaparım demiş çocukta hiç düşünmeden evet demiş.. veberaber kalmışlar...bir gün kadın sormuş eee böyle tek olmaz sana birkız lazım...çocukta benim kimsem yok kimim kapısına giderim ki kimkızını verir.. kadın orasını bana bırak benim bildigim çok hanım. çokgüzel bir kız var sen kabul edersen seni onunla evlendiririm demiş.. veçocuk allah razı olsun madem öyle sen nasıl bilirsen öyle yap demiş...ve kadın kızı getirmiş tanıştırmış bir bir birilerini çoksevmişler...ve evlilige karar vermişler eşyalar alınmış ev döşenmişdavetiyeleri bastırmışlar ve kimleri çagıracaklarını düşünürken aklınadostu gelmiş...benim bir dostum vardı herşeyimi verdigim.. ama benikapısından en zore günümde geri çeviren dostum onuda davet edecem demişhem gelsin görsün halimi yine zengin olduğumu, kaybetmedigimi. sonradügün günü gelmiş.nikah kıyılmış ve mikrofonu eline almış demişki bugünümde beni tekbırakmadıgınız için tşk.ederim ve size birşey anlatmakistiyorum demiş.benim çok sevdigim bir dostum vardı...çok sıkışmıştıbenden gelip paramı malımı istedi. verdim sevdigimi istedi verdim....ve birgün çok dara düştüm paramı da istemedim..sadece iş istedim. ve obana vermedi ama olsun ben onu çok seviyorum. bak yine eski halimegeldim..demiş ve arkadaşı ayagı kalktıgı gibi mikrofonu elinden almışve dinle demiş canım dostum. sen çok saftın kimsen yok ve servetiniidare edemiyecek kadar gönlün saftı....sevdigin kız barda çalışanparagöz bir f..şeydii. malında gözü vardı ve seni kandıracaktı.. sendengelip paranı ondan aldım..ve sen on kapılmıştın baktım olmuyo geldimsevdigini senden istedim.onuda aldım...yanıma iş için geldiginde benseni elimin altında kıyamadım çalıştırmaya ve ondan iş vermedim.. amayolda karşına çıkan o yaşlı adam benim babamdı ben gönderdim onusana.hastaydı ölecekti...malını sana bırakmasını istedim..eve gelenyaşlı teyze annemdi. kimsen yoktu sana gözkulak olması için bengönderdim... şimdide evlendigin insan benim kız kardeşim....okadartemiz ve safsınki bir ömür boyu seni seven sadaka edecek bir insanlaevlenmen için onu ben ikna ettim ve seninle evlendirdim.. işte ben böyle dostum… demiş